БФС официално потвърди, че Левски ще играе бараж с Верея за последната квота на България в евротурнирите. Двубоят е в неделя от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов"! Победителят ще стане четвъртият роден участник в Европа, след като Лудогорец ще играе в Шампионската лига, а Ботев в Лига Европа. Хитът в Първа лига Дунав (Русе), който завърши на четвърто място, се очаква до седмица официално да замени "червените". Както е известно, УЕФА обяви, че ЦСКА-София няма право да участва в евротурнирите за следващите два сезона.

Баражът за последното място, даващо право на участие в Лига Европа за България през този сезон, е между Левски и Верея, който ще се играе на 4 юни на стадион "Георги Аспарухов". Това решение е взето на база това, че отборите, които са се класирали за Лига Европа, са ЦСКА-София, като втори в крайното класиране, и Ботев, като носител на Купата на България. "Червените" не получиха право на участие в турнирите, но имат право да обжалват в десетдневен срок.

Ние нямаме представа дали от ЦСКА-София ще го сторят. Какво ще бъде решението, също не можем да кажем, но сме длъжни да вземем това решение на база правилниците на ФИФА и УЕФА, тъй като ЦСКА са заслужили право да участва в европейските клубни турнири. Така третият трябва да играе бараж срещу седмия в крайното класиране, които са съответно Левски и Верея, сподели заместник председателят на СТК към БФС Марин Маринов. Ако ЦСКА не обжалва или загуби обжалването обаче, ще се стигне до фактическо нарушаване на правилата на УЕФА, според които мястото на лишен от право на участие в евротурнирите /ЦСКА/, автоматично се заема от следващия в класирането – в случая третия Левски, а не четвъртия Дунав.

Така Локо отново може да съжалява, тъй като ако беше победил Дунав на Лаута в предишния кръг, щеше да се класира директно за Лига Европа, без да играе бараж срещу Верея. А ако Верея успее да бие Левски на Герена, което няма да е изненада, предвид отчайващата форма на сините, може да се стигне до парадокса България да няма представител в Лига Европа от отборите, класирани в Топ 3 на първенството.