Водещият експерт по футболна трева Ричард Хейдън бе на работно посещение в Пловдив. Специалистът посети базата на клуба в кв. "Коматево", както и строителната площадка на стадион "Христо Ботев".

Хейдън беше в компанията на служители на двете съоръжения, ръководството на клуба и Атанас Чилингиров - ръководител на проекта: Реконструкция, основен ремонт и обновяване на трибуните на стадион „Христо Ботев“.

Опитният експерт се запозна с качеството на тревното покритие в основата, дизайнерските решения и състоянието на текущата инфраструктура на строящия се стадион, а също така обмени опит със служителите на "жълто-черните"

В резултат на посещението, заедно с представители на всички страни, ще бъдат разработени съответните препоръки по въпроса за бъдещата морава на новия стадион.

Ботев планира и смяна на основния терен на базата, за да могат отборите да тренират на същата настилка като на стадион "Христо Ботев".

"Жълто-черният" клуб възнамерява да продължи да оказва максимална подкрепа по въпросите на футболната експертиза в процеса на стартиране на "Колежа".

Ричард Хейдън е един от най-опитните професионални консултанти в бранша. Той съчетава формални квалификации по агрономия и инженерство с над 20 години практически опит. Портфолиото на Хейдън обхваща над 42 държави и 400 проекта за трева.

Ричард е добре познат в индустрията, служейки като водещ консултант за много международни спортни събития и първенства, включително Световно и Европейско първенство. Най-забележителните публикации на Ричард включват ръководството за управление на терена на FAI от 2016 г., стандарта за естествена трева за 2016 г. за Полша, ръководството за световни стадиони на FIFA v5 (раздел за терена) и ръководството за естествена трева на FAI. Също така е публикувал множество статии както в търговската преса, така и в академичните списания.