Прекратилият договора си с Ботев Виктор Генев пожела да използва трибуната на клубния сайт, за да изкаже своята благодарност за прекараното в клуба време. Централният защитник, който бе основна фигура в състава, спечелил Купата и Суперкупата на България, ще премине в израелския Ашдот. Генев призна, че решението да напусне е изключително трудно за него. Ето какво каза на раздяла бившият вече №4 на "жълто-черните":

Решението да си тръгна е много трудно и напускам Ботев със свито сърце. Единствената причина да го направя е, че съм почти на 29 години и съм длъжен да мисля за бъдещето на семейството си.

За мен беше голяма чест и истинско удоволствие да играя за Ботев. Искам да благодаря на всички в клуба - на ръководителите, на треньорите и на служителите, които ме посрещнаха като свой и имахме прекрасни отношения през всички тези месеци, в които бяхме заедно! Благодаря и на феновете за подкрепата и уважението, което усещах от тяхна страна през цялото време!

Никъде не съм срещал атмосфера, като тази в Ботев. Спечелените купи са нещо страхотно, но те са само черешката на тортата. За мен по-важни от тях са отношенията между хората, а в Ботев всички са като едно семейство. Това наистина ме впечатли най-много.

Искам специално да благодаря и на момчетата, с които имах честта да деля една съблекалня, че ме направиха част от един страхотен колектив. Много съжалявам, че ги напускам, но това е моят избор. Имах възможността да говоря с Омар, когато той си тръгваше и знам, че се чувстваше по същия начин. Макар и далеч от България, ще следя събитията в Ботев и ще стискам палци на момчетата! Успех!