Викове "Искаме си Колежа" огласиха централен булевард в Пловдив. Стотици се събраха пред стадиона на ПФК "Ботев" с искане за незабавно да продължение работата по реконструкцията и ремонта на "Колежа". Феновете заявиха, че са готови да защитават стадиона докрай, предаде репортер на TrafficNews.

В района на "Колежа" се събраха около 200 души. Полицейски екипи следят за нарушаване на обществения ред, тъй като на място се хвърлят и бомбички. Спряно е движението на булевард "Източен". Образува се задръстване и дълга опашка от коли, което изнерви шофьорите под тепетата.

 "Искането на протестиращите е едно - най-скорошно и безусловно изграждане на стадион „Христо Ботев” и оставането му в патримониума на клуба", заявиха от  управителния съвет Сдружение "ПФК Ботев.

Преди дни Сдружението проведе среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров, на която беше заявена причината за протестните ни действия, а именно - неизпълнение на поетите ангажименти от страна на лицата, присъствали на възобновяването на строежа на стадион "Христо Ботев" и намеренията стадионът да бъде изваден от клуба. На нея градоначалникът се е запознат подробно със ситуацията покрай стадиона. Димитров е приел техните мотиви за протест и е подчетал, че стадионът трябва да остане общинска собственост и ще помага с каквото може за развитие на спортните обекти в Пловдив.

Феновете На ПФК "Ботев" Пловдив не желаят стадионът да бъде изкаран от клуба. Те са изразили своя вот на недоверие към управата на Клуба в лицето на Георги Самуилов. Той от своя страна пък репликира, че се работи по завършването на Колежа, но по законен път, което от своя страна забавя процедурата.

Феновете на ПФК "Ботев" отново блокираха главен булевард, искат незабавна реконструкция и ремонта на "Колежа"Ботевисти призоваха пловдивчани за подкрепа в преборването им за това богатство на Пловдив