Има официална оферта за звездата на Ботев Тодор Неделев и тя е от турския Трабзонспор. Това разкри прокуристът на жълто-черните Асен Караславов. Практиката на клуба е да запознава играчите с офертите, които постъпват за тях, и да се съобразява с тяхното желание. Ако Неделев пожелае да премине в турския клуб, сядаме и започваме преговори, заяви Караславов и уточни, че за момента няма оферти за други играчи от клуба.

Той оповести подробности и по трансфера на талантливия младок Никола Илиев в Интер след писанията за скандали между мениджъра на играча Калоян Иванов и Николай Жейнов, който бе посредник на офертата он Ювентус, неприета от Илиев. Караславов разказа цялата хронология и разкри детайли по трансфера на таланта.

Още през декември с нас се свързаха от Аякс. През януари пътувахме, за да се запознаем с условията заедно с Никола Илиев и мениджъра му Калоян Иванов. След една седмица Иванов се свърза с нас и отказа офертата. После с нас се свързаха и от Интер, а офертата се хареса на играча. Последва и такава от Ювентус, като посредник бе Николай Жейнов. Събрахме всички на среща да се реши какво е желанието на футболиста, което е важно за клуба. В крайна сметка играчът предпочете Интер, а сделката е много добра за нашия клуб - с процент при бъдеща продажба и големи бонуси при изиграни мачове. Размерите на трансферната сума, процета и бонусите ще бъдат оповостени след регистрацията на футболиста, но нещата са финализирани. Офертата от Ювентус предвиждаше еднократно заплащане без проценти и бонуси. От Аякс предложението също бе добро, но Никола предпочете Интер. Призивът ми е младите футболисти да не бързат да подписват с мениджъри, разказа Караславов.

Старши треньорът Ферарио Спасов си има договор и остава за следващия сезон, това изобщо не подлежи на обсъждане, продължи Караславов. След миналогодишния финал бюджетът се вдигна, привлякохме Желко Петрович, осигурихме му и петимата футболисти, които искаше, но нямаше резултати и трябваше да се разделим. Всяко едно разтрогване на договорите струва пари. Предложихме на Ферарио Спасов да поеме отбора, да го стабилизира и да наложи колкото може повече юноши в първия отбор. Това успяхме да го направим, няма друг отбор, освен Славия, който да играе с толкова много собствени кадри. През зимата бе трудно да привличаме класни нови играчи. Условията на Виана бяха много високи и не можехме да ги удовлетворим. Затова взехме Бурбано и перспективния Андерсон, продължи Караславов. Има заведено дело от Желко Петрович за неизплатени суми, но те са несериозни и са на базата на това, че е можел да спечели всички мачове до края, трето място, Купа на България и т. н., завърши той.