Старши треньорът на Ботев Ферарио Спасов сподели очакванията си за дербито с Локомотив Пд в първия пролетен кръг Мачът е в неделя от 14.30 часа на Лаута. Настроението е приповдигнато, за този мач сме се готвили. Кой какви проблеми има – остават в миналото. Налице са футболистите, които могат да изиграят този мач. Трябва да овладеем напрежението и да покажем играта, която искат феновете. Дербито в някои отношения е по-качествено от софийското, заяви Феро.

Проблемите – травмата на Тодор Неделев и напускането на Кристиан Димитров и Виана. Другите се готвиха сериозно. Бандаловски ще играе със сигурност, новите попълнения Фабио и Андерсон няма да играят, тъй като изваждането на работните визи става по-бавно. Лъчо Балтанов е готов за мача. Паузата е дълга и обикновено в игрова форма се влиза в 3-ти – 4-ти кръг. Неизвестните са много, три месеца без официален мач не е малко време. Възможни са колебания в играта, но настройката ни за дерби е налице. Надявам се такова да е настроението и на противника. Нека футболът бъде онова, за което ще се говори след мача, продължи Ферарио.

Спомням си първото ми и единствено дерби с Локо като треньор на Ботев. Резултатен мач, завършил без победител, но атмосферата и тръпката нямат аналог с други мачове в шампионата. Не само сега, и преди това във всеки момент показвахме нашата съпричастност към Тоско. Това е още един стимул да спечелим мача – в памет на Тоско, завърши Ферарио Спасов.