Привържениците на Ботев са изключително разгневени от санкцията, която Дисциплинарната комисия наложи за предстоящото дерби с Локомотив (в неделя от 17:30 часа в Коматево). Заради инцидентите по време на мача с Левски (2:1) срещата със "смърфовете" ще се проведи пред празни трибуни. 

Бултрасите коментираха, че това е безумие и е било по-добре двубоят да бъде преместен в друг град. В някои от форумите, в които пишат най-крайните фенове на „жълто-черните“, се появиха мнения, че след като в Пловдив няма да могат да гледат на живо голямото си дерби, по-добре никой да не го гледа и да се провали и прякото телевизионно предаване, информира "Меридиан мач". Лансират се идеи, че трябва да се прекъсне електрическото захранване на ПТС-ите, което обаче може да доведе до още по-тежки финансови санкции за клуба, в който всеки лев е ценен в опитите да се съберат средства за довършването на строежа на стадион „Христо Ботев“.

Иначе отборът на Николай Киров и вчера тренира във Велико Търново, където отседна още след двубоя с Лудогорец и се подготвя за днешното гостуване на Локомотив (Горна Оряховица) за Купата на България (от 20:00 часа). От състава отново ще отсъства звездата Тодор Неделев като е възможно Белия да даде почивка и на други титуляри, за да ги запази за неделния сблъсък със "смърфовете".