Около 25 милиона лева ще са нужни за довършването на стадион "Христо Ботев", заяви президентът на Ботев Георги Самуилов след официалната церемония по рестарта на ремонтните дейности, на която присъстваше и премиерът Бойко Борисов. Самуилов потвърди, че се ангажира лично с финансирането, като очаква помощ и от държавата, която самият Борисов обеща. Средства от Фонда на фондовете също е възможен вариант.

Със срокове не искам да се ангажирам конкретно, но до 6 месеца, в зависимост от зимата, се надявам да завършим грубия строеж и да затворим чашата на стадиона. Иначе се надявам до 2-3 години съоръжението да е напълно готово, каза Самуилов. Той допълни, че се надява концесионният договор да бъде ревизиран, за да се облекчат условията за клуба. Има още много неясноти, ще преговаряме, за да може всичко да бъде юридически издържано. Важното е, че правим първата стъпка и ще завършим стадиона. Има подписани договори, фирмите ще ги обявим, каза босът на канарчетата.

Той говори и за представителния тим, като изрази претенциите си към футболистие в последните мачове. Доволен съм от работата на старши треньора Желко Петрович, но не и от игрлачите, които трябва да се раздават повече на терена, завърши Самуилов.