Следващият съперник на Ботев в Лига Европа /ако разбира се, канарчетата успеят да отстранят Бейтар/ - Маритимо е по-стар клуб от жълто-черния – основан е през 2010 г., и играе срещите си на 10-хилядния стадион Ещадио дош Барейрош във Фуншал – главният град на остров Мадейра. Интересното е, че Фуншал с население малко над 100 000 души, е родното място на Кристиано Роналдо.

Старши треньор на тима е местният специалист Даниел Рамос. Маритимо има само една титла в историята – през далечната 1926 г., но е сред 5-те най-силни португалски клуба. През 2012 г. тимът игра в груповата фаза на Лига Европа.

Посещаемостта на домакинските мачове след 90-те години рязко спадна и капацитетът на стадиона се запълва само наполовина. Все пак в последния сезон, в който тимът се класира на 6-то място, се бележи прогрес в това отношение със средна посещаемост от над 7000 зрители.

Сред по-известните футболисти, играли в Маритимо са Пепе, Фернандо Сантош, Нуно Валенте, Марсио Нуньо, бразилците Лео Лима и Родриго Соуза, както и българите Крум Бибишков и Илиан Илиев.