Ивелин Попов разкри, че още от няколко месеца е взел решението да напусне Левски. Той не пожела да каже какви са точните причини за решението му. Бившият капитан на националния отбор добави, че имал и по-изгодни оферти от тази на Ботев, но за него никога не е стоял финансовият въпрос и смята, че това е най-правилното място за него.

"Решението да напусна Левски беше взето още преди няколко месеца. Пожелавам им успех. Решенията в живота са лично мой, но никой няма правото да ме съди. Имаше няколко по-изгодни предложения, но клубът е страхотен и знам къде идвам, за мен това е най-доброто място. Пред мен никога финансовият въпрос не е бил на първо място", заяви Попов. 

Ивелин Попов заяви, че лично старши треньорът Станислав Генчев и спортният директор Артур Платек са настоявали Попов да носи номер 10. 

Както е известно това е любимият номер на Попов, но той беше зает, защото в Ботев 10-ката носи Красиан Колев.

Самият Попов заяви, че никога в предните си клубове не е поставял въпроса за номера, когато той е зает и е нямало проблем да играе и с друг номер и в Ботев. 

Ивелин Попов: Знам какво значи Ботев, сигурен съм, че победите ще дойдатЧухме се с Неделев няколко пъти след трансфера и той е много доволен, заяви Попов