Ботев обяви, че всички сектори на стадион Христо Ботев - централна трибуна, трибуни юг, север и изток ще бъдат пуснати за предстоящото пловдивско дерби срещу Локомотив, което ще се играе следващия петък. 

Утре ще бъде пуснати билетите за централната трибуна, изток и юг, а във вторник в продажба ще са билетите и за трибуна север. 

Ето какво написаха от Ботев:

Уважаеми Ботевисти,

Използваме възможността да отправим своите благодарности към г-н Пламен Райчев – заместник-кмет „Строителство и инвестиции“ в Община Пловдив, както и към ДЗЗД „Колежа“, за проявеното разбиране и готовност да съдействат предстоящата футболна среща между отборите на „Ботев“ Пловдив и „Локомотив“ Пловдив да се проведе при 100% използваемост на трибуните на стадион „Христо Ботев“.

Относно самата футболна среща и организацията, свързана с продажбата на билети, уведомяваме жълто-черните привърженици за следното:

В събота, 28.10.2023 година, в продажба на касите на стадион „Христо Ботев“, както и онлайн, ще бъдат пуснати билетите за Централната трибуна, Трибуна „Изток“ и Трибуна „Юг“.

Във вторник, 31.10.2023 година, ще бъдат пуснати в продажба и билетите за Трибуна „Север“.

С уважение,Ръководството на ПФК „Ботев“

Илиян Филипов: Гарантирам пълна безопасност на всички места на стадион "Христо Ботев"

Ботев официално поиска Колежа да е с пълен капацитет за дербито, ето какво трябва да стане