Ботев официално поиска дербито с Локомотив да се играе на пълен капацитет. Припомняме, че заради ремонта на козирката на стадиона в последното домакинство секторите юг и север бяха частично отворени. 

От клуба съобщиха, че зам.-кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев е изпратил писмо с изисквания за безопасност към строителя на стадиона и ако те бъдат изпълнени стадионът ще бъде на пълен капацитет.

Припомняме, че на дербито няма да има гостуващи фенове на Локомотив, след като и в първото дерби за сезона нямаше фенове на Ботев на "Лаута".

Мачът е на 3 ноември - петък от 19:30ч. на Колежа.

Ето какво написаха от клуба:

По официална молба от ръководството на Футболен клуб Ботев (Пловдив), получихме официално писмо от Община Пловдив преди предстоящото градско дерби срещу Локомотив с подпис от зам.кмета на „Строителство и инвестиции” - Пламен Райчев, съобщиха от клуба. 

Според упоменатото - изпълнителят на строително-монтажните дейности на стадион “Христо Ботев” в лицето на ДЗЗД “Колежа” трябва да отстрани посочените в документа списък от проблеми.

Ако тези изисквания за безопасност бъдат изпълнени успешно, Ботев ще получи разрешение да изиграе срещата с Локомотив при максимален капацитет.

Информация относно продажбата на билети очаквайте скоро!

Публикуваме пълния текст на писмото тук: