Ботев обяви вчера, че треньорът от школата на клуба Стефан Стоянов поема мъжкия отбор и ще го води в последните два мача гостуванията на Берое и Лудогорец. 

С него идва и друг от треньорите в школата Борислав Караматев, който ще бъде помощник-треньор. Двамата заменят Петър Пенчев и Георги Онов, които водиха тима до момента и ще продължат работата си в школата.

Стефан Стоянов е най-успешният треньор на Ботев в ДЮШ в последните 10 години. Стоянов изгради силния набор 2001, с който спечели два пъти турнира за Купата на БФС, спечели републиканското първенство и Елитната юношеска група до 17 години.

Неговият помощник Борислав Караматев е бивш футболист на Ботев в периода 2004 - 2008. Беше играч и старши треньор на Марица, а от началото на сезона е в школата на Ботев. 

Михаил Ролев - треньор на вратарите и кондиционният треньор Тодор Георгиев остават в щаба. 

Стоянов е бил треньор на повечето юноши, които вече са част от първия отбор на Ботев - Атанас Чернев, Станислав Работов, Иван Василев, Димитър Пройчев, Димитър Тонев, Георги Трифонов, Стефан Попов, както и е на продадения в Хееренвеен - Станислав Шопов.

Както е известно в Ботев се очаква нов собственик - руският милиаред Антон Зингаревич. Ако той поеме клуба се очаква начело на Ботев да застане чужд треньор от новата година.