На официална пресконференция Ботев представи новия си треньор босненецът Азрудин Валентич. Валентич е с шведски паспорт, като треньор освен в Швеция е бил и в Дания, където за последно води втородивизионния Фремад Амагер. Ботев представи и трима от новите играчи Марио Младеновски, Кевин Хьог Янсон, Реда Рабей, които от вчера са в Пловдив и вече тренират с отбора. Тримата са от отбора Фремад Амагер. Ботев представи и Кристиан Тиритиело, който ще бъде анализатор. 

Новият треньор на Ботев заяви, че предпочитат да го наричат Вали. 

"Много хора биха се изненадали в преместването ми от Скандинавия отново на Балканите. За мен решението беше лесно. Позната ми е енергията тук. Ботев е голям клуб с голяма история. Ако погледнем таблицата ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки и да бъдем и следващия сезон в елита. Аз съм дошъл, за да мога заедно с футболистите и привържениците да придвижим Ботев напред в класирането. Аз съм треньор, който обича да играе с млади играчи. Вярвам, че младите играчи носят онази енергия, която е необходима на един отбор да печели. Работил съм 70% с млади играчи в предишните ми отбори. Анализирахме целия отбор играч по играч. Контузията на Неделев е неприятна за нас, но това е футболът. Ужасно е, но е хубаво, че тази контузия идва в началото на подготовката, а не три дни преди старта на първенството. Искам Ботев да надгражда и тимът да играе добър футбол срещу Лудогорец и ЦСКА", каза новият треньор на Ботев. 

"Ще имаме нов кондиционен треньор. Той ще дойде по-късно. Освен това е много важно да имаме в щаба и човек от предния щаб. Ще има и нов треньор на вратарите. Ще имаме и медицинско лице в щаба. Може да има и човек, който ще се занимава с школата. Работим със скаутски екип, който дава на Кристиан играчи и той прави анализ. Готовият анализ аз го преглеждам и решавам решението дали може даденият футболист да ни свърши работа. Смятам в следващите 3-4 месеца да проговоря български. Познавам се с Бруно Акрапович, от една и съща генерация сме и дори се обучавахме заедно за треньори. Ще налагам агресивен - интензивен стил в отбора. Започнахме да работим със Зингаревич преди две години. Никога не съм виждал толкова коректен човек. Той е изключително професионалист и това е типът победител. Мисля, че в този клуб се нуждае от точно тази енергия. Ние вярваме и знаем, че ще постигнем целите си. Във времето когато аз бях футболист, българските футболисти бяха на много високо ниво. В последните десетилетия българския футбол не се намира на добро ниво. Те имат много голям потенциал, но големият проблем е, че липсва интензивност и агресивност. Българските футболисти играят бавно. Навремето играх срещу Трифон Иванов той ме разби, не ми остави никакъв шанс. Ако успеем да изпълним целите си с Ботев и променим стила, това ще помогне и на целия български футбол. Моето решение да останем тук на базата и да проведем подготовката си тук. Причината е и ситуацията с коронавируса. Имаме всичко необходимо на базата, времето е и добре няма сняг. От 8 сутринта до 17 следобед ще бъдем на базата. Не съм полицай, а съм треньор. Но ако реша за някои футболист ще спи на базата. Ще се борим до край ", добави още Валентич.

"Аз съм роден в Швейцария, но на половина съм италианец. Ще работя като анализатор. Работили сме с Вали в Швеция и Дания", заяви анализаторът Кристиан Тиритиело.