Старши треньорът на Ботев Николай Киров заяви, че финалът за Купата на България срещу Локо в сряда от 19 часа на националния стадион „Васил Левски“ ще бъде по-различен от онзи, който канарчетата спечелиха преди 2 години срещу шампиона Лудогорец. Според него не може да се говори за предимство на единия или другия отбор.

Това ще бъде по-различен финал, с по-различен заряд заради характера му на дерби, но шансовете са равни. Тези мачове са непредсказуеми. Не може да се каже кой има по-големи шансове, заяви Николай Киров на пресконференцията преди двубоя. Изгледали сме възможно най-голям брой срещи на Локомотив, но за мен е по-важно как ще излезем ние и как ще се представим. Доре е с грипно заболяване, всички други са здрави. Всички отбори се познаваме доста добре, но от всеки можем да очакваме изненади, каза още Киров.

В предстоящите два дни ще наблегнем на тактически и спортно-технически занимания. Не мога да разкрия каква тактика ще предприемем, но вече от няколко години имаме изграден стил. В този мач няма нужда от допълнителна мотивация, ще се подготвим за противодействие. Не мислим за загуба, залогът е много голям. Не смятам, че някой от двата отбора има предимство. Психологията на финалите и на дербито е такава, че нищо не е ясно до последно. Сигурен съм, че ще ни подкрепят много фенове. Наясно съм със стартовата единадесеторка. Изключитгелно важно е как ще влезем в мача, преди две години срещу Лудогорец започнахме много агресивно, завърши старши треньорът на Ботев.