Звездата на Ботев Тодор Неделев заяви, че все още няма яснота за бъдещето му и къде ще продължи кариерата си. Той допълни, че отборът излиза за победа в предстоящото дерби с Локомотив Пд в неделя от 18.45 часа в Коматево.

От името на футболистите благодарим на г-н Самуилов, който се грижи за доброто състояние на клуба. Сега остава ние да си свършим работата. Имаме нови играчи, но смятам, че се напаснахме, излизаме само за победа. Офертата към мен от Трабзонспор отпадна, турският клуб се отказа. Имам договор с Ботев, трансферният прозорец е до септември, все още няма яснота за бъдещето ми. На този етап няма други оферти за мен, заяви Тодор Неделев. Знаем силните и слабите страни на Локо, ще се опитаме да се възползваме от слабостите им, да дадем всичко от себе си и да победим.

Непредвидим отбор сме, противникът не познава възможностите ни, каза старши треньорът Ферарио Спасов. Бяха ни предоставени много добри условия за подготовка и възможности да привлечем качествени играчи, с които да подсилим тима. Времето е малко, но нивото, качеството и отношението на момчетата ми дават надежди, допълни Спасов. Не искам предварително да афиширам качествата на един или друг футболист. Доволен съм от всички в повготвителния период. Дербито ще бъде реална оценка за свършеното от нас. Новите момчета се приспособиха. Направихме всичко възможно да ги запознаем с атмосферата и заряда на този мач. Локо е обигран и мотивиран отбор, който постига успехи. Трябва да се на много високо ниво в агресиятаи мотивацията. Чисто футболно не им отстъпваме, уверен е Ферарио Спасов.

Прокуристът на Ботев Асен Краславов заяви, че отборът е в отлично финансово състояние. Ботев плати главницата към НАП, г-н Самуилов осигури всичко необходимо, никога не сме били толкова изрядни, отборът е готов, момчетата свършиха отлична работа, каза Караславов. Състоянието на клуба наистина е много стабилно от финансова гледна точка. Надявам се да направи хубав мач и да зарадваме феновете, заяви капитанът Лъчо Балтанов.