Лудогорец победи драматично Ботев с 2:1 в Разград в мач от последния кръг на редовния сезон на efbet Лига в Разград. В самия край на първото полувреме Вутов се разписа за канарчетата и откри резултата, Вандерсон изравни с глава в началото на втората част. В  последната минута на редовното време Жоржиньо вкара победния гол. Домакините натискаха повече и създадоха много положения за гол, два пъти удариха и гредите. Ботев обаче също имаше своите шансове и можеше да си тръгне с нещо повече от Разград. За това попречиха и съдиите, които не маркираха чиста засада преди изравнителния гол на Лудогорец.

Мачът очаквано започна с натиск на домакините, но гостите се опитваха да контраатакуват. В 21-та минута Чибота бе изведен на ръба на засадата, напредна към вратата, но младият защитник Работов му направи шпагат и нападателят падна в пеналта. Първоначално реферът посочи дузпа, но след намесата на страничния съдия отмени решението си. На повторението се видя, че Работов много чисто избива топката от краката на Чибота и дузпа категорично няма. Десетина мнути по-късно Вандерсон бе изведен на отлична позиция след триково изпълнение на фаул отляво. Нападателят стреля покрай вратаря, но Работов изби удара му.  В 37-та минута Дяков изведе Сисиньо отдясно, той центрира, вратарят на Ботев не се намеси по най-добрия начин, а при последвалото меле Бурбано изби от голлинията. Малко след това Чибота хвърли отличен пас към Вандерсон, който отблизо не можа да стреля добре. Голът се печеше за орлите, но падна в тяхната врата. В самия край на първото полувреме Александър Тонев изведе включилия се Балтанов отдясно, той центрира ниско и Вутов засече в мрежата.

В 49-та минута вратарят на орлите Владо Стоянов спаси хубав удар на Неделев от фаул. В 57-та минута Лудогорец изравни, но преди гола имаше явна засада, немаркирана от съдиите. Сисиньо получи отдясно, но се видя, че е зад отбраната на канарчетата. Той центрира и Вандерсон с глава опъна мрежата. Преди това пък реферът спести картон на играч на домакините за грубо нарушение срещу Вутов. Натискът на лудогорци се засили и в средата на второто полувреме Каули удари лявата греда със силен шут от средна дистанция. В 72-та минута Кешерю вкара гол за орлите, който правилно бе отменен, тъй като преди това при подаването към него на Жоржиньо, топката бе излязла в аут. Малко по-късно Жоржиньо пропусна отлична възможност, като се засуети на метър от вратата и Бандаловски изби от краката му. В последните минути Кешерю удари втора греда за домакините след удар с глава отблизо, а шут на Жоржиньо профуча над вратата. В 88-та минута Каули пропусна нова възможност за орлите, след като засече неточно след центриране отдясно. В последната минута на редовното време Лудогорец вкара втори гол. Каули бе изведен отляво, центрира меко и на далечната гред Жоржиньо с глава донесе победата на шампионите.

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 2:1

0:1 Вутов 45

1:1 Вандерсон 57

2:1 Жоржиньо 90

ЛУДОГОРЕЦ: 27. Стоянов, 3. Недялков, 5. Терзиев, 21. Григоре, 4. Сисиньо, 12. Анисе, 18. Дяков, 13. Чибота, 88. Вандерсон, 95. Каули, 84. Марселиньо

БОТЕВ: 1. Георгиев, 24. Марин, 25. Работов, 11. Бандаловски, 6. Ничев, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 20. Бурбано, 7. Тонев, 8. Неделев, 10. Вутов

Стадион: "Хювефарма Арена", Разград

Съдия: Волен Чинков