Клубът на привържениците на Ботев обяви каква е причината за забавянето на договора между Община Пловдив и ПИМК за строителството на "Колежа".
 
Информация за основната тема, която ни касае в момента:
 
13-ти ноември, петък, 2020 г., можеше наистина да стане фатален за сбъдване на мечтата ни за възстановяване на строителството на стадион „Христо Ботев“. На тази дата се разбра, че срещу проведената обществена поръчка има подадена жалба в КЗК от фирма, участник в поръчката.
 
Незабавната ни реакция и осъзнаването на важността и значението на Колежа за цял един град и за огромната фенска маса на Ботев Пловдив, спомогнаха въпросната фирма бързо да остави на заден план своя икономически интерес и в името на обществения такъв, достойно да оттегли жалбата си – още на същия ден.
 
Явно става обаче, че вече две седмици след оттеглянето на жалбата, на някои чиновници в КЗК не им стига времето да прекратят образуваното производство, за да може Община Пловдив да сключи договор с избрания изпълнител на Колежа и строителните дейности да бъдат подновени. Две работни седмици не са достатъчни за една високоплатена държавна структура просто да констатира, че жалбата е оттеглена и да прекрати „производството“, което се изразява в папка, съдържаща подадената жалба и оттеглянето на тази жалба. Това е чиновническо безхаберие, което обаче резултира в нов удар по нашите надежди за рестарт на Колежа, което обърква плановете и на Община Пловдив, и на избраната фирма – изпълнител. Оправдания с липса на срок за прекратяване или с КОВИД – 19 и „ Хоум Офис“ - организация на работа и така нататък са просто замазване на факта, че на няколко държавни служителя не им се изпълняват елементарните им служебни задължения, въпреки че същата държава, от която те получават заплати, отпусна средствата за строителството на стадион „Христо Ботев“. Две седмици са много време, господа чиновници! За две седмици строежът можеше да е стартирал реално. За две седмици обаче, Вие не успявате да напишете два абзаца и да ги подпишете, въпреки че имате всички законови основания за това. Всъщност, законът е категоричен – трябва да прекратите образуваното производство, а и имате, напълно сме сигурни, кадровата и техническа и всяка друга материална обезпеченост за извършване на това просто действие!
 
Ние, организираните фенове на Ботев Пловдив призоваваме за незабавно прекратяване на производството от КЗК и даване на възможност на Община Пловдив да подпише договор за строителство!