На брифинг за кампанията "Да живее Ботев Пловдив" днес участваха легендата на тима Атанас Пашев, спортният журналист Валери Станков и феновете Михаил Манолов и Теодор Бочев. В него те разясниха как върви кампанията, колко пари са събрани до момента и какви са новите инициативи. 

Бяха показани уникални дарителски документи от миналия век, в който се вижда, че клубът е имал нужда от феновете си още тогава. Показана беше и реплика на екипа от шампионския сезон на легендата Динко Дерменджиев - Чико с автограф. 

"Целта на кампанията е да купи дълга от 565 хил. към Рент Мениджмънт. Наддавателното предложение е внесено от Ботев към синдиците на КТБ. Ние продължаваме да активизираме кампанията и вярваме, че всичко ще завърши успешно. До средата на ноември тази сума би трябвало да бъде събрана. Трябва да завършим кампанията успешно. Тези средства ще бъдат само за изкупуването на дълга. Всички организирани фенове на Ботев стоят зад кампанията. Цялата ботевистка общественост подкрепя тази кампания и застава зад нея. Ние сме убедени, че кампанията ще успее", заяви Михаил Манолов.

"Екипът от кампанията е от хора, които са ботевисти. В екипа има млади хора. Ботев не е точки, победи и купи, Ботев е религия. Това е битка за историята. Клубът има нужда от нас сега. Много фенове дариха за онлайн търга свои лични артикули, които са им много скъпи, но го направиха, за да го има Ботев", заяви Валери Станков. 

"Над 280 хил. лева са събрани до момента. Благодарни сме на всички фенове, които дариха, както и на пловдивския бизнес, които ни подкрепи. Начините да го направят е по банков превод, чрез платформата HelpKarma, може да се закупят и виртуални билети, те се продават на много места и могат да се закупят, минималната цена на билет е 19.12 лева. Другата възможност е да се закупят артикули с историческа стойност в онлайн търг във Фейсбук. Специалната фланелка за каузата се пуска от днес. Всички приходи от нея ще отидат за каузата. Тя ще бъде на цена от 20 лева и ще е бъде пусната в продажба днес в клубния магазин в Коматево и в магазина на феновете в Кючук Париж", добави Михаил Манолов.  

Теодор Бочев представи и сайт 565.botevplovdiv.org, на който ще бъдат закупувани банери от фирми и той също ще бъде част от кампанията. "Фирмите, които се включат тук ще искаме да направим една благодарствена стена и тя да остане винаги при домакинските мачове на клуба и да се помни, че тези фирми са помогнали за спасението на клуба. Това не трябва да се забравя", заяви Теодор Бочев. 

"За мен е чест, че съм част от кампанията. За мен Ботев е всичко - младостта, хубавите моменти, даде ми много. Веднага откликнах, за да помогна както мога на кампанията. Думата фалит не бива да я чуваме по никакъв начин. Ботев трябва да се спаси", заяви легендата Атанас Пашев.