Хееренвеен официално представи играча на Ботев Станислав Шопов. Както е известно по-рано днес Ботев офиицално обяви продажбата на своя талант. Договорът на Шопов е за два сезона с опция за удължаване с още един. 

Техническият мениджър на клуба Гери Хамстра коментира идването на българина в нидерландския тим: 

"Станислав е известен като голям талант. Той е едва на 18-годишна възраст, а е изиграл повече от дваседет мача на най-високо ниво в България. За него това е страхотна стъпка в кариерата му, а за нас той се вписва страхотно в нашата философия."

Заради ристрикциите в Нидерландия към България заради коронавируса Слави Шопов ще бъде поставен под карантина за 10 дни, преди да се присъедини към тренировките на новите си съотборници. 

Новият отбор на Станислав Шопов стартира чудесно новия сезон и записа 3 победи и едно равенство от началото на сезона. Тимът се намира на 3-та позиция с 10 точки, колкото имат и първите два отбора - ПСВ Айндховен и Фейенорд. 

Следващият мач на Хееренвеен е гостуване на Аякс на 17 октомври. Именно тогава Шопов може да направи и своя официален дебют за новия си тим.