След като вчера Общинския съвет не одобри анекса за довършването на Колежа стана ясно, че той ще бъде входиран пак за гласуване на следващия Общински съвет на 8 юни. Припомняме, че вчера предложението не мина, след като повечето формации не подкрепиха даването на 6 млн. авансово на фирмата изпълнител ПИМК. 

"Предложението да се гласува анекса отново ще бъде входирано за следващото заседание на Общинския съвет на 8 юни. Сумата не се увеличава. Илиян Филипов иска да вземе част от сумата като аванс, за да може да капарира железата, които са необходими за завършването на цялостната конструкция ако искаме стадионът да бъде завършен в края на годината. За съжаление някои не го разбраха, или услужливо не го разбраха, както и за Математическата гимназия. Ако искаме стадионът да бъде завършен това е начинът. Направихме начина на внасяне от микрофон, защото искахме по-бързо да стане. Сега ще се забавим с един месец", заяви кметът Здравко Димитров.

От ПИМК искат да получат аванс от Общината в размер на 6 млн., които да бъдат получени 5 млн. сега и 1 млн. за 2024г. След като това стане ще бъдат поръчани всички необходими материали за довършването на стадиона. 

Собственикът на фирмата Илиян Филипово нееднократно е заявявал, че ако не бъде подписан анексът с осигурен аванс, той няма да продължи дейностите по етап 2 на Колежа, който включва пълното му завършване.

За довършването на стадиона трябват 17 млн., а с тях стадионът ще бъде изцяло с козирки, ще се направи фасадата, както и всички необходими помещения в централната трибуна за провеждането на футболна среща. В момента съблекалните, съдийските стаи, залата за пресконференция и другите стаи са под Трибуна Изток.

Целта е стадионът да бъде напълно завършен до края на годината и да получи 4-та категория на УЕФА.

Общинският съвет не одобри даването на 6 млн. лева за КолежаИзненадващо предложението дойде от „Кауза Пловдив”