Феновете на Ботев Пловдив изкупуват билетите за мача срещу Локо, за да подпомогнат клуба. Жълто-черните организират акцията, макар че няма да бъдат допуснати до стадиона в деня на дербито. Целта е да заявят подкрепата си към любимия отбор.

От фенклуба на отбора се обърнаха към медиите с писмо. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Както всички знаем, стартът на новия футболен сезон ще бъде без присъствието на фенове по футболните стадиони в България. Трудна мисия за всеки един от нас, която ние всички трябва да приемем, но и в същото време да бъдем заедно - там, където ни е мястото. Доказвайки многократно, че привържениците на Ботев Пловдив винаги са били редом до жълто-черния отбор, от Сдружение "ПФК Ботев" подемаме поредната инициатива, с която да покажем съпричастност и да отдадем своята подкепа към вековния ни клуб, изкупувайки седящите места на клубната база.

За първия кръг от първенството в битката с Локомотив Пловдив ще бъдат пуснати виртуални билети, а всички приходи ще отидат в касата на ПФК „Ботев Пловдив“. Кампанията ни не е дарителска, нито благотворителна. Напротив!

За всеки един от нас е привилегия да бъде редом с отбора си, даже и във времена на забрани. Вземете своя пропуск за дербито от центровете на EVENTIM и нека отново се гордеем с безусловната си подкрепа към любимия ни отбор. Надяваме се съвсем скоро забраните да паднат и да се върнем там, където ни е мястото – на стадиона! Билети може да закупите от магазина на клубната база в квартал Коматево, магазинът на ул. Нестор Иванов и от всички места за продажба на EVENTIM".