Ботев и ЦСКА завършиха 0:0 в първия полуфинал от турнира за Купата на България и оставиха интригата за реванша на Армията след две седмици. Двата отбора изиграха бърз и динамичен мач, в който обаче желанието бе повече от възможностите. И Ботев и ЦСКА имаха своите възможности, но не можаха да ги реализират, като си размениха по едно полувреме - канарчетата бяха по-активни до почивката, червените натиснаха през втората част. 

Още във 2-та минута отбраната на Ботев сгреши, но Греъм Кери не можа да се възползва и стреля слабо в ръцете на вратаря Янко Георгиев. В 8-та Станислав Шопов центрира отлично отляво, а вратарят на червените Бусато сам създаде суматоха пред вратата си с неубедителната си намеса. В 15-ата минута Ботев разигра добра атака през центъра, но ударът на Балтанов мина над гредата. В 26-ата минута Кери изпълни корнер отдясно, вратарят на Ботев не се намеси добре, но Евандро не можа да засече топката.

В първите минути след почивката гостите започнаха по-активно и пропуснаха три положения в рамките на минута. Най-напред Али Соу преодоля Работов отдясно и стреля покрай гредата, след това Кристиян Малинов шутира силно, но право в ръцете на Янко Георгиев. После Соу бе изведен отляво, центрира ниско успоредна на вратата, но засечката на Белтраме мина над гредата. Ботев отвърна с далечен шут на Неделев, който профуча край десния страничен стълб. След това удар на Енрике от ЦСКА рикошира коварно, но Георгиев успя да избие в корнер. След това Малинов изведе Тиаго в опасна близост до вратата на Ботев, но Георгиев блокира удара на нападателя на червените. 

Ботев пропусна златен шанс в 72-та минута. Вутов бе изведен зад отбраната на гостите и подаде на влезлия Бурбано, който опита триков удар, но топката излезе в аут. Последваха два фрапантни пропуска на Али Соу с глав за червените. Най-напред той стреля над гредата след пробив и центриране отдясно на Кери, след това от чиста позиция отправи топката право във вратаря след подаване на Енрике отляво. До края не се случи нищо интересно и двете нули се запазиха, а в самия край на мача защитникът на Ботев Филипов получи втори жълт картон и бе изгонен, което значи, че ще пропусне раванша.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 0:0

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 1. Георгиев, 2. Перейра, 25. Работов, 11. Бандаловски, 28. Филипов, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 14. Шопов, 7. Тонев, 10. Вутов

ЦСКА-СОФИЯ: 13. Бусато, 19. Турицов, 28. Гълъбов, 11. Занев, 18. Мазику, 26. Антов, 15. Малинов, 10. Евандро, 24. Белтраме, 8. Кери, 22. Соу