Треньорът на Ботев Душан Керкез говори преди мача с Арда и за всичко в клуба до момента. 

"В Ботев съм вече една година. Може да се каже, че това беше една успешна година. Трудно беше, свършихме много работа всички в Ботев. Всички работихме здраво и всеки ден, за да спечелим Купата и да играем в Европа. Във футбола обаче трябва да се гледа само напред.

Сигурно финалът за Купата ще остане в паметта на хората, но за мен е мачът с ЦСКА в Пловдив. Заради атмосферата, тогава феновете бяха нашият дванадесети играч. Мачът беше топ. Мисля, че заслужихме да отидем на финал. Този мач ще ми остане в паметта", коментира Керкез пред Диема спорт. 

“Нормално е във футбола играчите да напускат. Това е бизнес. Благодаря на всички играчи, които минаха през Ботев. И ние им помогнахме да реализират трансфери. Те пък помогнаха на клуба. Мисля, че това е нормално. Имаме доста нови футболисти с потенциал, на които им трябва време. Имаме база за нов силен отбор. Нашите феновете трябва да дадат повече време на тези момчета, за да им покажат, че са добри футболисти.

Имам страхотни отношения с всички играчи, които са били тук. Желая им много късмет и успехи. За мен обаче е по-важно кои футболисти са тук в момента. Гледаме напред и искаме да направим нещо нови.

Мисля, че имаме качество в отбора и с тези футболисти можем да бъдем в топ 4 до зимната пауза. След това ще видим дали ни трябват нови попълнения. Всеки отбор има нужда от нови футболисти. Не е лесно да играеш в Ботев заради феновете, заради историята. Някои от момчетата играха в Европа пред 18 000 зрители. Това им се случва за първи път и може би имат нужда от още време", каза още той.