До четири седмици може да бъде избран изпълнител за довършването на ст. „Христо Ботев”. Това е станало ясно по време на среща между зам.-кметът по строителството Пламен Райчев и Гражданският съвет за Обществена подкрепа за завършването на стадион "Христо Ботев".

От съвета пуснаха и съобщение за срещата:

Вчера 21.09.2020, в Община Пловдив, се проведе среща със заместник кмета Пламен Райчев. На срещата се обсъди срока по процедурата за избор на изпълнител и процедурата за избор на  надзор на строежа.

Във връзка със срока за избор на изпълнител, от Общината считат, че  четири седмици за избор на изпълнител са реалистичен срок, в който експертите ще се справят.

Четиримесечният срок, за който говори юриста на общината при отваряне на офертите, е максимално възможният по закон. Господин Райчев увери, че ще направят всичко възможно да се включат в посочения от тях срок.

Другото, което предстои, е подписване на договор за авторски надзор с архитект Савов - авторът на проекта за Стадион Христо Ботев.

Процедурата за Конкурса за надзора на строежа в момента върви, има три оферти и вероятно ще има избран изпълнител преди изпълнителя на стадиона.

На въпрос от Гражданския съвет, дали има възможност за участие на представител от съвета при заседанията, свързани с обществената поръчка, се отговори, че няма процедура, по която да участваме дори със съвещателен глас, защото не следва да имаме достъп до информация, съгласно правилата на ЗОП.

Пет големи фирми искат да строят Колежа, рестартът още тази годинаДнес отварят офертите за довършването на ст. „Христо Ботев”