Ботев загуби с 0:1 като гост на Арда в мач от Група Б на втората осмица на efbet Лига. Двубоят се игра на стадиона на градския съперник на жълто-черните - Лаута, където тимът от Кърджали провежда домакинските си срещи. Символичните домакини, водени от ивщшия наставник на Ботев Николай Киров, бяха по-активният отбор на моменти, но като цяло мачът бе равностоен. Срещата можеше да има и друг развой, но чист гол на Балтанов бе отменен преди почивката заради несъществуваща засада.

През първата част и двата тима имаха възможности да открият и удариха по една греда. Малко след средата на полувремето удар на Станислав Шопов нацели горната греда, Балтанов довкара с глава, но реферът незнайно защо отмени попадението поради засада. На повторенията се видя, че в момента на удара на Шопов Балтанов не е зад отбаната на Арда. Малко по-късно и Спас Делев начели страничата греда на гостите след хубав удар с десния крак.

След почивката канарчетата за втори път удариха гредата. В 68-та минута Неделев отправи истински снаряд от 25 метра, но топката разтресе напречния стълб. В 81-та миута Арда отбеляза победния гол. След късо изпълнение на корнер отдясно последва центриране към билзката греда, при коено Радослав Василев изпревари вратаря на Ботев и асече в мрежата. До края Ботев натисна, но не успя да създаде големи опасности пред вратата на домакините.

Арда 1:0 Ботев (Пд)

1:0 Радослав Василев (81)

Арда: Юсуф, Стоев, Мартинов, Руменов, Ал. Георгиев, Делев, Ковачев, Василев, Коконов, Леони, Крумов

Ботев: Георгиев, Филипов, Работов, Бандаловски, Марин, Джонатан, Балтанов, Неделев, Шопов, Тонев, Вутов