Ботев се препъна на рестарта на първенството. Жълто-черните отстъпиха от гостуващия в Коматево Ботев Враца с 0:1, като това бе първа загуба за канарчетата от този отбор у дома от 36 години. Голът на победата вкара капитанът Валери Домовчийски в 10-тата минута. Ботев бе по-активен, натискаше повече и имаше своите шансове, но пропусна положенията си и като цяло лу липсваше по-голяма острота и разнообразие в атака. Врачани изиграха двубоя много умно тактически и заслужено се поздравиха с успеха. В  сряда от 21 часа Ботев посреща ЦСКА в първи полуфинал за Купата на България.

Ботев натисна в началото, но първата по-сериозна опасност бе за гостите. След корнер отляво вратарят на домакините Янко Георгиев увисна, но Илия Миланов стреля с глава над гредата. В 10-ата минута врачани откриха, като голът бе изработен от двама бивши футболисти на канарчетата. Петър Атанасов получи една топка отляво и отлично центрира към Домовчийски, който красиво с глава прониза мрежата. В 15-ата минута Александър Тонев проби през центъра и опита удар с левия крак, но вратарят на гостите изби. В 25-ата минута Александър Тонев центрира отдясно, но Вутов и Бурбано се разминаха с топката. 6 минути по-късно Вутов центрира ниско отляво, Неделев засече, но ударът му мина над гредата. В 37-та минута канарчетата разиграха отлична акция отдясно, Джонатан изведе Бурбано, който центрира отлично, но на далечната греда Вутов и връхлитащият Александър Тонев не се разбраха, пропускайки чиста ситуация.

В 51-ата минута Ангел Лясков шутира опасно по тревата, но топката мина покрай вратата на Ботев. Минута след това бранителят на врачани беше последна преграда пред гола след корнер за пловдивчани. В 67-та минута Ботев пропусна пореден шанс. Вратарят на гостите Красимир Костов изчисти лошо една топка, тя попадна у Вутов, който с хубав удар с левия крак опита да прехвърли излезлия страж, но последният успя да избие в корнер. Малко след това Джонатан разигра добре отдясно със Станислав Шопов, центрира към далечната греда, но ударът с глава на Филипов мина над гредата. Последваха опасни удари в аут на Даниел Генов за гостите и на Александър Тонев за домакините.

Ботев (Пд) - Ботев (Вр) 0:1

0:1 Домовчийски 10

Стартовите състави:

Ботев (Пд): Я. Георгиев, Джонатан, Бандаловски, Работов, Филипов, Терзиев, Д. Тонев, Неделев, Ал. Тонев, Буртано, Вутов

Ботев (Вр): Костов, Н'Диайе, Лясков, Васев, Домовчийски, Керчев, Ил. Миланов, Ганев, П. Атанасов, Том, Златински