Ботев (Пловдив) се наложи с 4:2 над Гигант (Съединение) в контролна среща, играна на "Футболен комплекс Ботев 1912". Двубоят бе неофициален дебют за треньорския тандем Петър Пенчев - Георги Онов, който ще води "жълто-черните".

Гостите оказаха сериозна съпротива на "жълто-черните", като на два пъти успяха да поведат в резултата. Участие в спаринга взеха множество юноши от школата на Ботев.

В 7-ата минута Атанас Илиев стреля от средна дистанция, вратарят изби в корнер, а при последвалото изпълнение защитник изби от голлинията. В 9-ата минута след неразбирателство между Филип Филипов и Георги Аргилашки защитникът изведе нападател на "сините" на празна врата и гостите поведоха - 0:1.

В 21-ата минута Атанас Илиев се обърна отлично в наказателното поле, освободи се от бранител и пусна успореден на голлинията пас към Иван Василев, а нападателят на шпагат изравни - 1:1. В 32-ата минута Илиев опита подобен удар от фамозния гол срещу Берое, но мощният му шут мина встрани от вратата.

В 40-ата минута гостите за втори път поведоха в резултата след хубав удар от 20 метра. Минута преди края на първата част Атанас Илиев изравни със силен удар от близка дистанция.

Само две минути след началото на втората част "жълто-черните" поведоха след много добра триходова акция. Димитър Пройчев получи в средата на терена и пусна към Иван Василев, а нападателят от своя страна продължи към Атанас Илиев. Голаджията напредна и с плътен удар в далечния ъгъл реализира втория си гол за 3:2.

В 55-ата минута Янко Георгиев отрази удар с глава на играч в синьо. В 60-ата минута на двубоя Петър Пенчев извърши множество смени, като в игра се появиха кадри от школата на клуба.

В 67-ата минута нападател на Гигант се озова очи в очи с Янко Георгиев, но стражът се намеси по най-добрия начин и спаси. Крайният резултат бе оформен в 76-ата минута, когато роденият през 2003 година Юсеин Касов бе точен от дузпа.