Турският Трабзонспор все още се надява, че ще успее да привлече Тодор Неделев, но има една голяма пречка, която на този етап пречи сделката да бъде осъществена. Според журналиста Хасан Тюнчел, който е близък до Трабзонспор, самият футболист има желание да облече екипа на клуба от черноморския град, но от Ботев (Пловдив) са се отметнали от първоначалната договорка и са поискали значително по-голяма сума, за да пуснат звездата си.

Тюнчел пише, че в началото на преговорите “канарчетата” са били съгласни да преотстъпят Неделев до края на сезона срещу 100 000 евро. Впоследствие са се намесили няколко различни мениджъри, всеки от които претендирал да получи процент от сумата. В един момент от Ботев обявили, че Трабзонспор трябва да плати 500 000 евро, ако иска да вземе под наем 27-годишния халф, съобщава sportal.bg.

Турците са категорични, че няма да извадят толкова пари за преотстъпване. Те се надяват в следващите дни от Ботев да размислят и Неделев все пак да пристигне на стадион “Шенол Гюнеш”.

За момента преговорите между двата клуба са замразени и в Трабзон са насочили усилията си към привличането на централен защитник. Цел №1 е бразилецът Марсело от Лион.