Ботев (Пловдив) сломи ЦСКА-София с 2:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Жоао Пауло откри резултата в 31-ата минута,  в 48-ата Хеан Бланко изравни, а Стивън Петков изведе канарчетата отново напред в 55-ата минута.

В добавеното време на срещата ЦСКА получи нелепа дузпа, която обаче бе изпусната от Бланко.

Феновете на канарчетата хвърлиха карамфили секунди след началния съдийски сигнал в знак на протест срещу съдийството по време на 1/2-финалната среща реванш от турнира за купата на България срещу Славия.

Домакините започнаха по-добре срещата и в първите минути отправиха три изстрела по посока на противниковата врата. Първите два на Жоао Пауло не намериха целта, а шутът на Неделев в 7-ата минута попадна в ръцете на Черниаускас.

Постепенно червените изнесоха играта в по-предни позиции, а към средата на полувремето дори наложиха превъзходство и изстрел с глава на Бодуров бе изчистен пред голлинията от Йордан Минев. Малко след това, в 31-ата минута, дойде груба грешка в защитата на ЦСКА-София, след която Ботев откри резултата. Черниаускас подаде към Бодуров, който си пое лошо топката, Жоао Пауло му я отне и останал очи в очи със стража на гостите не сгреши - 1:0 за Ботев (Пловдив).

В 39-ата минута гостите можеха да изравнят. Пинто изведе Джеси по лявото крило, който нахлу в наказателното поле и опита да намери непокрития Бланко с успореден на голлинията пас, но колумбийският таран не успя да засече топката с шпагат в празната врата.

В 45-ата минута Жоао Пауло за малко не се разписа за втори път след страхотен фалцов изстрел с десния крак, но топката профуча покрай горния ляв ъгъл на червената врата. Секунди по-късно нов шут на бразилеца затрудни Черниаускас, но стражът на червените изби.

Три минути след началото на втората част гостите изравниха. Тиаго центрира от фаул, Хеан Бланко надскочи Терзиев и вкара с глава за 1:1.

В 51-ата минута ЦСКА-София бе близо до пълен обрат след ново статично положение. Десподов центрира към Бодуров, който стреля с глава, но Кайзер изби в корнер.

Ботев бързо излезе от летаргията и в 55-ата минута отново поведе. Минев центрира към Стивън Петков, който след страхотен шут от воле не остави шанс на Черниаускас. Само 120 секунди по-късно канарчетата имаха възможност да отбележат трети гол, но Тодор Неделев изпусна очи в очи с Черниаускас.

В 77-ата минута пловдивчани можеха до голяма степен да решат нещата в своя полза, когато след контраатака Жоао Пауло се откъсна от центъра сам срещу вратаря, но стреля в аут.

Снимка: Спортал