Ботев ще изиграе много престижна контрола днес срещу гръцкия Арис. Спарингът е тази вечер от 20:00ч. на стадион "Христо Ботев".

Двубоят между двата отбора беше анонсиран още преди месец. През тази седмица официално беше обявено, че контролата ще се играе в неделя. Ботев също ще гостува на Арис в контрола в Солун, но тя ще бъде в паузата за националните отбори през есенните месеци. 

Мачът ще бъде в памет на загиналия фен на Ботев Тоско Бозаджийски. Част от парите от билетите ще бъдат предоставени на семейството на Тоско. 

Очаква се и доста фенове на Арис да дойдат за двубоя. 

Феновете на Ботев и Арис са в много добри отношения от доста години и имаше няколко пъти опити за контроли между двата отбора, но поради една или друга причина те не се осъществяваха. Сега с новия стадион на Ботев тя ще е факт. 

За Ботев това ще е трета контрола от началото на подготовката за новия сезон. Тимът загуби от румънския Университатя Крайова с 0:2 и срещу друг румънски тим - Политехника Яш. 

Това ще бъде и първата контрола на Ботев на новия стадион "Христо Ботев". До момента тимът записа пет официални срещи в елита, но спечели в тях само една точка, загуби 4 от мачовете и не вкара нито един гол. 

Арис идва със сериозни играчи като Владимир Дарида, Андре Грей, Брайън Дабо, Лукас Руп, които има сериозна бройка мачове в топ 5 първенствата. 

Арис изгони най-голямата си звезда през февруари, тимът с играчи минали през топ 5 първенстватаГърците гостуват в неделя на Ботев

Билетите за двубоя са на цени от 12 до 40 лева.

Ботев пусна билетите за мача с Арис

Ботев ще излезе и със специални екипи в памет на Тоско Бозаджийски.

Ботев излиза срещу Арис със специален екип посветен на ТоскоБароан поднови тренировки