Гръцкият Арис ще гостува на Ботев в контролна среща в неделя от 20:00ч. на Колежа. Феновете на двата отбора поддържат много добри връзки и преди месец стана ясно, че ще има мач между двата тима първо в Пловдив сега лятото и през някоя от паузите за националните отбори в Солун. 

Арис е воден от Апостолос Терзис, който замени бившия треньор на ЦСКА и Нюкасъл Алан Пардю. 

Гърците изгониха най-голямата си звезда в състава - бившият играч на Арсенал и Рома Жервиньо. Той последно игра в официален мач през декември миналата година, но все още има договор с клуба. От февруари той не тренира в отбора и котдивоареца се завърна в родината си и поддържа форма с местния АСЕК Мимозас Абиджан. Все още не е ясно как ще завърши драмата с Жервиньо и Арис и дали договорът ще бъде прекратен по взаимно съгласие. 

Жервиньо няма да дойде на Колежа, но Арис има също не малко известни имена играли в топ 5 първенствата. 

Бранителят Николас Нкоуло, който през кариерата си е играл за Марсилия, Монако, Лино Торино и Уотфорд е друго добре познато име в Арис. Той обаче е много вероятно да не продължи с Арис през новия сезон. 

Определено най-популярното от тях е това на бившия чешки национал Владимир Дарида. Той направи сериозна кариера в Бундеслигата, където игра за отборите на Фрайбург и Херта. Има над 200 мача в Бундеслигата. Бивш чешки национал и е играл на цели три Европейски първенства с Чехия - 2012, 2016, 2022. 

Друг доста известен играч е Андре Грей от Ямайка, който има като титуляр 5 сезона в английската Висша лига с екипите на Бърнли и Уотфорд. Той е играл още и в КПР, Лутън и Брентфорд, но в Чемпиъншип. 

Французинът Брайън Дабо също има солидна визитка и е бил във Фиорентина, Монпелие, Блекбърн, Сент Етиеп, СПАЛ и Беневенто. 

Немецът Лукас Руп е играл в Бундеслигата за отборите на Борусия Мьонхенгладбах, Падеброн, Щутгарт и Хофенхайм. Има над 100 мача в Бундеслигата. 

Друг интересен играч е Чейк Докуре, който е играл в Лига 1 за Лориен и Метц, както и в Ла Лига за Леванте Той и бивш национал на Кот д'Ивоар. 

Още някои от играчите на Арис също са играли в топ 5 първенствата - Салем Мбаката, Лазарос Кристодопулос, Ману Гарсия, Хулиан Куеста, Валентино Фаторе.