Ботев измъкна точка при визитата си на Етър във Велико Търново в мач от седмия кръг на Първа лига. Двата тима завършиха 1:1 в динамичен, но неособено качествен мач, като и двете попадения паднаха преди почивката. Така жълто-черните продължават неубедителното си представяне в шампионата след добрите игри в Лига Европа и имат само една победа от началото на сезона - като гости на Славия. Отборът на Николай Киров не познава вкуса на успеха на домашна сцена вече четвърти пореден кръг.

Ботев започна силно и поведе в началото. Още в 9-та минута канарчетата заформиха бърза атака през центъра, Балтанов отлично изведе Виана, който стреля, вратарят спаси, но бе безпомощен при добавката на бразилеца. Малко след това домакините можеха да изравнят, след като удар на Вълчанов профуча край вратата.

Постепенно болярите заиграха по-активно и орагнизираха няколко опасни атаки. Така се стигна до 31-та минута, когато виолетовите разиграха двойно подаване отдясно, последва центриране и Бадара с глава възстанови равенството, като отбраната и вратарят Кайзер можеха да реагират по-добре в ситуацията.

През второто полувреме домакините продължиха да натискат и да търсят пълен обрат, но защитата на Ботев успяваше да се справи с набезите на болярите. бившият нападател на пловдивчани Иван Стоянов постоянно тормозеше отбраната на жълто-черните с пробиви и удари, но така и не можа да се разпише. Гостите се опитваха да отвръщат с контраатаки, но усилията на Неделев и Виана останаха без достатъчна подкрепа от съотборниците им.


ЕТЪР - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 1:1

0:1 
Фернандо Виана 9
1:1 
Бадара 31

ЕТЪР: 1. Иванов, 4. Скерлев, 20. Пехливанов, 30. Атанасов, 8. Руменов, 17. Ивайлов, 88. Апостолов, 73. Стоянов, 89. Бадара, 15. Вълчанов, 25. Александров

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 2. Панов, 18. Терзиев, 70. Димов, 23. Минев, 10. Юсеин, 17. Балтанов, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Виана, 29. Ндонгала

Стадион: "Ивайло", Велико Търново