Ботев измъкна точка на Берое в поредното зрелищно издание на Битката за Тракия в Стара Загора, завършила 1:1. Заралии бяха по-добри преди почивката, когато пресираха съперниците си и не им позволяваха да разиграват топката. В същото време канарчетата изглеждаха уморении не можаха да създадат нито една чиста ситуация за първото полувреме. След почивката нещата изглеждаха по-различен начин, жълто-черните излязоха по-мотивирани, а Неделев показа майсторството си точно когато трябваше.

Домакините натиснаха още от началния сигнал и в първата минута бившият халф на Локо Райнов навлезе в половината на Ботев и отправи коварен удар, но Чворович спаси. В 9-та удар с глава на Негрут мина на сантиметри над гредата. В 16-та минута домакините организираха многоходова акция, Райнов намери в пеналта Еуженио, който финтира защитник и с мощен нисък шут простреля Чворович. Чак в 30-та минута Ботев създаде нещо като положение. Тони Тасев отправи хубав далечен удар, но топката профуча на около половин метър от сглобката. Домакините отговориха с удар от малък ъгъл на Фиртулеску, излязъл в аут.

Второто полувреме също започна с натиск на Берое. В 48-та минута Леони подаде вдясно на Фиртулеску, бийто параболичен удар мина над гредата. Последва атака на Ботев. Неделев върна към Балтанов, който с едно докосване намери Виана. Бразилецът обаче бе блокиран от защитник на домакините. Малко след това отново Чворович трябваше да се намесва. Фиртулеску проби отдясно и навлезе към центъра, финтира Марин и шутира, но вратарят на Ботев бе на мястото си. Ботев успя да изравни в 57-та минута след груба грешка в отбраната на домакините. Динков опита да подаде на Виданов, но Неделев пресече паса, напредна и с отмерен шут покрай вратаря възстанови равенството. Веднага след попадението в игра за Берое се появи бившият капитан на Локо Мартин Камбуров.

В следващите минути двата отбора си размениха по един удар, спасен от вратарите. Най-напред Неделев стреля отдалеч в ръцете на Перниш, малко след това Чворович хвана шут от въздуха на Карачанаков. В 72-та минута Неделев отново блесна и едва не изведе Ботев напред. От малък ъгъл и трудна позиция той отправи страховит удар с левачката, но топката се отби в левия страничен стълб.

До края Берое натисна, но Ботев удържа равенството, макар и с 10 човека. В последните минути реферът Николай Йорданов изнерви обстановката с двойния аршин, който показа. Той не отсъди чист фаул за Ботев за поваляне на откъсналия се Виана. След това даде пряк свободен удар за Берое и изгони провинилия се Панов с директен червен картон. От щаба на канарчетата скочиха и помощник треньорът Иван Кочев също бе отпратен към съблекалнята. В крайна сметка Ботев спечели заслужена точка с по-добрата си игра след почивката. 


БЕРОЕ - БОТЕВ 1:1
1:0 
Еуженио (16)
1:1 Неделев (57)

БЕРОЕ: Перниш, Желев, Виданов, Динков, Леони, Охене (42- Карачанаков), Като, Райнов, Фиртулеску (79- Цонев), Еуженио, Негрут (60- Камбуров)

БОТЕВ: Чворович, Панов, Димов, Генев, Марин (60- Стоянов), Меледже (46- Юлиано), Балтанов, Бризола (84- Юсеин), Неделев, Тасев, Виана