Бившият капитан на Ботев Лъчезар Балтанов, който беше освободен от клуба и вече играе за Царско село коментира пред Канал 3 раздялата с отбора.

"Бързо се разбрахме с Царско село. Поисках една седмица да си помисля, помолих да ме изчакат. Имаше обаждания, но по това време от сезона нямаше как да са много. За мен е важно, че ще работя с господин Пенев, това беше основното за мен. Целта беше да получа оферта в чужбина в тази една седмица, но в този етап от сезона няма как да има."

"В България не можеш да си правиш дългосрочни планове. Имах договор до 2022 година с Ботев. Никога не може да си сигурен. Няма да се връщам назад и искам да гледам към новото предизвикателство. Аз мисля, че не е коректно, защото можехме да седнем и да говорим като мъже. Преди тренировката ни казаха. Аз имам достойнство и след като са ми го казали няма да стоя и да се моля. Чувствам вина, щом отбора не върви си поемам отговорността. Всеки един футболист има добри и лоши моменти. Прекалено гледах да поставям отбора на първо място пред моето здраве. Играл съм с контузии и болежки. Играх 10 мача със скъсан минискус. Това го отчитам като моя грешка, защото когато си контузен няма как да си на сто процента в мачовете. Не мисля, че атмосферата в съблекалнята е лоша. Колективът винаги е бил на много високо ниво. Ние сме като братя в този отбор. Понякога може би малко повече идва напрежението и се стига до момент, в който не се получават нещата. При мен финансите никога не са били от значение. Това явно е треньорско решение. Ние си тръгнахме с Бандаловски, но не мисля, че това е само наша вина. Трябва да се стабилизират нещата в клуба. Отидохме при Ферарио Спасов и го питахме той каза да го приемем като решение на треньорското ръководство. Трябва да се стъпи на здрава основа. На отбора му трябва повече време и футболистите ще разгърнат своя потенциал. След оттеглянето на господин Самуилов положението не е розово и се надява да дойде човек, който да милее за клуба. Този отбор е институция за България и трябва да се бори за призовите места. Ботев трябва да бъде добре организиран клуб. Надявам се Ботев да се оправи. Искам да благодаря на феновете за подкрепата не само към мен, но и към отбора. Много ми е било приятно като са ми скандирали името. Изключително много феновете ми писаха и ме подкрепиха след като това се случи."