Президентът на Ботев Ангел Палийски отговори на нападките по негов адрес от страна на фенове и хора от Сдружението. Той направи това в предаването Домът на футбола по Диема и бе видимо развълнуван и афектиран, докато говореше.

Това са необосновани нападки. Зад тях стои една определена група хора, които искат да атакуват имиджа и реномето на клуба. Говоря за адвокат Пенев, който директно спомена моето име. Тези атаки са безпочвени, не знам какво цели с тях. Не може да се атакува ръководството на клуба, ръководството на Сдружението, за бездействие. През 2015 година, когато поех клуба с над 2,5 милиона текущи дългове, освен тях ние не успяхме да вземем пари от карти и билети, от телевизионни права (първи транш), отборът трябваше да бъде спасен. От 19 декември 2015 година изпратих писмо и гарантирах с рекламни договори от бизнесмени финансовото състояние в клуба, коментира Палийски.

Не е спирало да се работи за стадиона, пропътувал съм хиляди километри по срещи, за да успеем. Не зная дали Сдружение ФК Ботев има активи, нека адвокат Пенев да се посъветва с някой при тези въпроси преди да твърди, че стадионът може да се построи само през Сдружението. Нелепо е да се твърди, че новият инвеститор в Колежа може да иска наем от клуба. Всичко това е въпрос на предварителни преговори и договори. Не съм очаквал да се случат тези неща в най-успешната година на Ботев Пловдив. Разговарял съм с фенове, които не знаят защо е това.

Тези нападки дойдоха от месец май, когато излязохме да празнуваме на площада. Може би, и аз имам вина, не съм безгрешен. Двете ми грешки са, че допуснах много близо до мен хора, на които съм вярвал, че те ще работят за клуба. Не може действащ член на съвета на директорите да върши подривна дейност спрямо клуба, същото стори и г-н Гиздаков, той продължи да подрива дейността на клуба. Двама души напуснаха клуба заради Гиздаков, но помагат на клуба без да говорят срещу клуба.

Двете оставки са постъпили в понеделник, моята оставка е входирана, на г-н Гиздаков идва оставката час след това, каза още Палийски и показа оставката си.

Г-н Самуилов изпрати една декларация преди няколко дни, в която ако всеки милеещ за клуба желае доброто на този клуб ще я прочете както трябва, а някой може да я прочете както Дявола Евангелието. Ще се опитам лично аз, понеже той отсъства в чужбина, г-н Самуилов ще се опита да отдели време за среща със Съвета на директорите на Сдружиние ФК Ботев, ще положа всички усилия тази среща да се проведе.

Фен съм на Ботев Пловдив от 1972 година, присъствам на мачове от 72 година, подадох оставка, стадионът е отворен за всеки, не съм виждал такова разединение в редиците на Ботев, със обединение, прогресът се постига с мир, каза Ангел Палийски в края на разговора.