14 души са арестувани в Солун след смъртта на 28-годишния фен на Ботев Тoско Бозаджийски. Както TrafficNews.bg съобщи, младият мъж е бил пребит и прегазен с кола в гръцкия град след футболен мач между Арис“ и ПАОК. Още двама българи са пострадали. 

Полицията издирва шофьора на колата и изчаква резултатите от аутопсията, за да установи дали българинът е починал от прегазването или пък в резултат на побоя. 

Нападението станало близо до паркинг в центъра на града.Фенове на ПАОК нападнали група привърженици на български клуб от Пловдив, свързан с друг солунски клуб, съобщи полицията. Сънародниците ни дошли в гръцкия град за съботното дерби.

„Нападнати са с метални тръби. При инцидента едното от момчетата побягва и попада под гумите на движещ се автомобил. За съжаление състоянието му е било несъвместимо с живота. Други две момчето са пострадали по-леко. Издирват се и автомобила, и улстрасите, които са избягали от мястото на инцидента“, коментира консулът ни в Солун Красимир Тулечки пред БТВ.

Футболният клуб „Арис“ излезе с изявление с искане за арест на отговорните за трагичния инцидент.

Сайтът на феновете на Ботев Пловдив излезе със съболезнования за кончината на Тоско.

„Днес жълто-черното семейство загуби свой голям брат.
След инцидент в съседна Гърция, нашият скъп приятел Тоско Бозаджийски напусна този свят.

УЛТРАСИТЕ НЕ УМИРАТ,
ТЕ ЖИВЕЯТ ВЕЧНО!”

Фен на Ботев загина след меле с фенове на ПАОК в Солун28-годишният Тoско е бил в Гърция по време на дербито между Арис и ПАОК