Един град, който никога не спи, изглеждаше уморен в съботната нощ. Не толкова, колкото Конър Макгрегър след боксовия мач с Флойд Мейуедър, но все пак уморен. Изтощен от безмилостната психоза около дългото пътуване до прощалния купон на Мейуедър.

Боят беше добър, защото Фойд удържа на обещанието си да го направи вълнуващ, а Конър спази думата си да даде отпор. Навсякъде обаче се усети облекчение, че всичко свърши. Адреналинът отстъпи място на умората. Още повече, че случката няма да се повтгори отново. Не се предвижда реванш, нито пък подобно кръвосмешение между бокса и смесените бойни изкуства. Поне не в обозримото бъдеще.

40-годишния Мейуедър прибави още 300 милиона към прякора си Мистър Мъни и поднови обикновения си живот с щуро парти до зори в собствения си стриптийз клуб. След като току що се беше боксирал със свежестта на 30-годишен. Макгрегър се връща в ММА с някакви си 100 милиона повече в банковата си сметка и звезден ореол, непознат до момента за неговия спорт. Всички спечелиха, не само парите. Мейуедър задмина Роки Марчиано с 50-та си поредна победа. Боксът и смесените бойни изкуства останаха с ненакърнен имидж.

Флойд и Конър поиграха хазарт с доброто име на техните спортове. Кой може да ги вини за това, имайки предвид заложените хонорари? Направиха всико, което се искаше от тях, за да накарат богатите да се забавляват. И да ни накарат да повярваме, че и самите те са се забавлявали.

Благодарим ви дами и господа и лека нощ! Когато се сабудим следващия месец ще очакваме поредния епичен бой. Между двама големи боксьори, а не само един.

Джеф Пауъл, Дейли Мейл