Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев е все по-близо до това да се завърне на ринга следващата пролет и да се бие за световната титла в Чикаго в 17-хилядната зала "Ол Стейт Арина". Американският промоутър Боби Фитц се е заел здраво с организацията на сблъсъка с пуерториканеца Фрес Окендо, като в момента се водят финални преговори за този мач. Кобрата има частично разкъсване на гръден мускул, което му попречи да се бие с Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф. Очаква се възстановяването му да продължи около 4 месеца, след което да се подготви за сблъсъка. Очаква се мачът в Чикаго да предизвика огромен интерес заради голямата българска общност в този американски град.

Пуерториканецът е роден на 1 април 1973 година и е напълно възможно да навърши 45-годишна възраст преди или малко след сблъсъка с Пулев. Той има 37 победи на професионалния ринг и 8 поражения, като 24 пъти е пращал противниците в нокаут, а 17 от тези нокаути са технически. Окендо е с прав гард, висок е 188 см и разтегът му е 203 см - за сравнение, Кобрата е висок 194 см и има същия разтег.

Най-любопитното за него, може би, е, че от 2014 година не е провеждал двубой - последната му изява на ринга е на 6 юли преди три години срещу руснака Руслан Чагаев, от когото губи с разделено съдийско решение. Последната му победа е от 10 май 2014 година срещу Гейлън Браун - технически нокаут във втори рунд, припомня sportal.bg.

Евентуалният дуел срещу Пулев ще е четвърти шанс за Окендо да спечели световна титла на някоя от четирите федерации - в случая, една от двете световни титли на WBA, тъй като тази организация предлага световна титла (сега на кръста на Антъни Джошуа) и титла за супершампион, като именно за втория пояс се очаква да се бият Окендо и Пулев.