Кубрат Пулев ще се бие срещу световния шачмпион по бокс Антъни Джошуа за по-малък хонорар от първоначално договорения. Това призна пловдивският мениджър на нашия боксьар - Ивайло Гоцев в интервю за Pro Boxing Fans. Причината е, че двамата ще се боксират пред ограничена публика и това ще намали общата сума за мача. Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн заяви вчера, че се надява мачът да се проведе още през октомври в О2 Арена в Лондон пред около 2000 фенове. Това ще стане възможно след намеренията на британското правителство да отвори стадионите и залите през октомври, но с лимитиран капацитет и спазване на социална дистанция заради пандемията от коронавирус.

Имаме сделка, процентите са договорени с IBF. Ние сме се съгласили с тях. Парите ще бъдат по-малко, но същото важи и за другата страна. Това в никакъв случай не е проблем за нас. Чакаме тази битка и тя трябва да се проведе по море или по суша, каза Гоцев, визирайки идеята на Еди Хърн двубоят да се играе на кораб. Сега е точният момент за нея, чакаме я от 3 години, допълни той.

Гоцев изрази увереност, че българинът ще отнеме титлите на британеца. Ще бъде брутален мач - брутален за Джошуа. Кубрат е в отлична форма и ще победи - независимо дали с нокаут или съдийско решение. Джошуа ще види срещу себе си един боксьор с огромно сърце. Именно сърце не показа Ей Джей в последните си две срещи срещу Анди Руис. В първия мач той приличаше на сърна под прицела на ловци, във втория бягаше къто сърна по ринга. Бягаше от човек, който бе тотално извън форма за този мач. На реванша Джошуа се боксираше умно, но скучно. Разбирам, че залогът за него бе голям и искаше да си върне титлите, но трябваше да рискува повече. В последните 3 години Кубрат се доказва постоянно, докато Джошуа зацикли, коментира още Ивайло Гоцев.

Мениджърът на Кобрата подчерта, че никога не е стоял на дневен ред въпросът да се отстъпи от битката заради обединителния двубой с Тайсън Фюри. И аз като фен бих искал да видя такъв мач, но Кубрат е на първо място и този мач трябва да се проведе, завърши Гоцев.