Полицаят, който беше блъснат от автомобил на столичния булевард „Ал. Малинов“, е без опасност за живота, съобщи на брифинг директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, цитиран от 24 часа.

„В събота вечерта беше извършено прегазване на един от служителите на СДВР. Той в момента болница в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Предстоят му операции, има акция за кръводаряване. Разговарях вчера с него, той се държи добре, мъжко момче е и всички се надяваме, че ще се оправи. Още през нощта беше установен извършителят на това деяние. Той е задържан в село, близо до София“, каза още ст. комисар Иванов и посочи, че е задържано и лицето, което му е помагало да се укрие.

„В момента текста процесуално-следствените действия. Има открити количества наркотици и боеприпаси. Извършителят е криминално проявен по линия наркотици и има условна присъда която е изтекла през 2016 г. Имаме данни, че той постоянно не се е подчинявал на полицейски патрули и именно това е бил и поводът за проверката“, заяви той. Във връзка със случая с убийството на 24-годишна жена в столичен хотел ст. комисар Иванов, че извършителят е криминално проявен.

Той посочи, че има още неща за изясняване по случая.