Партия "Възраждане" обяви имената на евродепутатите си за предстоящия вот на 9 юни. Водач е Станислав Стоянов, депутат от мандатния район на Велико Търново, а журналистът Петър Волгин е втори. 

"Когато човек се занимава с журналистика, неговата задача е освен информиране, разширяване на свободата. Смятам, че така ще можем да се борим за свободата. "Възраждане" е единствената партия която има смелостта да се опълчи срещу статуквото", заяви Волгин. 

В евролистата на партията влизат още Александър Алексиев, председател на младежката организация на "Възраждане" в София, и депутатът Димчо Димчев.

Костадин Костадинов обяви критериите, на база които са били взимания решения за профила на кандидатите за евродепутати: "Отговарят на три условия - да са родолюбци, да поставят българския национален интерес преди всичко. На трето място, те са отчетливо работливи и ефективни в работата си досега. Ще бъдат открити и демократични", заяви той. 

Ето и пълния списък с имената на кандидатите за евродепутати:

1. Станислав Стоянов, народен представител
2. Петър Волгин, журналист
3. Рада Лайкова, председател и основател на „Възраждане“-Берлин
4. Димчо Димчев, народен представител
5. Георги Джендов, който е председател на групата на „Възраждане“ в общинския съвет в Добрич
6. Веселин Киров, юрист
7. Александър Алексиев, председател на младежката организация на „Възраждане“
8. Калин Калинов, доктор по химия
9. Мариян Иванов, журналист
10. Касим Садък, адвокат
11. Доц. д-р Румяна Иванова, преподавател в Аграрния университет в Пловдив
12. Захари Дончев, общински съветник на „Възраждане“ в Плевен
13. Мира Миркова, криминолог
14. Сергей Махаев, орален хирург
15. Борил Каменов, общински съветник в Чипровци
16. Филип Кънев, бизнесмен
17. Тамаш Секереш, славист и българолог. Той е унгарски гражданин.

От "Възраждане" коментираха и политическата ситуация у нас. "Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във Външното министерство вчера. Днес ще внесем предложение за изслушване на служебния премиер Димитър Главчев", каза председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Според „Възраждане“ президентът Радев не трябва да пописва указа за смяна на министъра.