Хладни и сдържани изказвания от ДПС и ИТН след срещата между двете формации в Народното събрание. Лидерът на ДПС Мустафа Крадайъ и зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов дадоха кратки изявления след срещата, като те излязоха поотделно.

„Слушахме идеите на ИТН и техните приоритети, повечето от идеите ни съвпадат. От наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма. Имаме неотменимо условие – възстановяването на нормалността в политиката и декорацията. За нас това означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията и държавният апарат да не се  ползва като бухалка срещу гражданките и бизнеса.  Той да функционира спрямо законите, в услуга на хората и създаването на бизнес среда и климат. От него не може да се откажем. Персоналният състав на кабинета е от значение,  но ние няма да предлагаме  министри”, каза Мустафа Крадайъ.

Тошко Йорданов бе още по лаконичен в изказването си. Той обясни, че двете формации са представили приоритетите си – краткосрочни и дългосрочни и са дебатирали по тях.

„ Ние не искахме подкрепа на правителството от ДПС.  За тях персоните са важни,  но това е наша отговорност – няма да взимаме съвети, нито ще звъним на някого за състава.  Когато бъде представен кабинета, ще го видят и ще вземат решение как да гласуват. Пак казвам – ние подкрепа от ДПС не сме искали”, каза Йорданов.