„Притеснителна е ниската избирателна активност, затова ще си позволя още веднъж на призова българските граждани да гласуват честно и открито и да дадат своя глас за тази президентска двойка, която ще уплътни най-добре заложените в конституция правомощия на президент и вицепрезидент. Бъдете активни!“, с тези думи откри заседанието на Министерски съвет служебният министър-председател Стефан Янев.

По думите му, изборите тази неделя са се провели честно и открито.

„В неделя се проведоха третите за тази година парламентарни избори, заедно в първия тур от изборите за президент и вицепрезидент. Искам да подчертая още веднъж, че независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще и8ма предпоставки за опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Работата на служебният кабинет позволи българите да гласуват свободно и честно“, посочи още Янев.

Той сподели, че вече има първи реакции след вота на международно ниво.

„Оценката на външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителен резултат и адмирира усилията на МВР да се справи с грозни явления като купения и корпоративния вот“, посочи още Янев.