„Срещата премина в конструктивен дух, разговаряхме по конкретните политики, които предлагаме в управленската ни програма. Оставихме вратата отворена за това да продължим нашите разговори конкретно по политики. Разговори, които касаят конкретно състав, структура на правителство и конкретни имена не са водени и изобщо не са поставяни на дневен ред“. 

Това заяви Деница Сачева след срещата за преговори за кабинет между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“.

„Чухме какво мислят колеги от ИТН по нашите предложения. Подробно обсъдихме политики, свързани с образование, пазар на труда, с енергетика, съдебната реформа, теми, които представляват интерес и поети ангажименти от колегите от ИТН в рамките на предизборната им кампания“, допълни Сачева.

По думите ѝ единственото сигурно нещо на този етап е, че ГЕРБ-СДС иска да направи правителство и то бъде на споделената отговорност.

„Нито колегите от ДПС, нито колегите от ИТН са изразили ясна и категорична позиция в подкрепа на правителство. Имаме покрития по определени политики, имаме и своите различия, но на този етап не сме получили никакви категорични отговори по отношение на парламентарна подкрепа“, посочи Деница Сачева, която е част от преговорния екип за правителство на ГЕРБ-СДС.