Седем етажен блок на мястото на проектираната детска градина зад кметството на ЖР Тракия няма да има, това стана ясно по време на протеста, който приключи преди минути в района. Собственици на жилища от новия комплекс „Гербера” и Испанските къщи се събраха, за да изразят несъгласието си в промяната на плана на имота, в който живеят. На място бе и инвеститорът Георги Чалъмов, който категорично заяви, че няма да строи блок върху спорния терен.

„Щом хората не искат, блок няма да има”, каза Чалъмов. Още вчера зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски, също декларира, че на инвеститора няма да бъда издадено строително разрешение.

„Нека хората, които живеят в квартала, сами да преценят дали искат на това място да има зелена площ или паркинг”, каза кметът на район Тракия- Костадин Димитров.

По този въпрос обитателите на квартала не са единодушни, тъй като някои искат зелено пространство, а други паркоместа. В района има високи жилищни блокове, които тепърва ще бъдат населени и се очертава сериозен проблем с паркирането.

„Осигурявам по 1-2 паркомяста на всеки апартамент, има и десетки подземни гаражи, които стоят празни, но за съжаление не всички, които си купуват жилища, си купуват и паркинг”, коментира Чалъмов. 

В понеделник жителите на квартала ще внесат протестно писмо в Общината.

 

TrafficNews.bg