„Кризите изискват нестандартни решения за справяне с проблемите. Затова предлагаме нестандартно решение, което да ни извади от настоящата политическа криза – пакет от закони и решения, с които да направим липсващата крачка, с която да изчистим политическа система от тези корумпирали лица. Това заяви на консултациите с президента Румен Радев акад. Никой Денков. Днес от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" дойдоха на "Дондуков" 2 за среща с държавният глава, като коалицията поиска тази среща, за да обсъдят заедно актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза.

Денков уточни, че ПП-ДБ предлагат декларация, в която са записани мерки и стъпки за овладяване на политическата криза. Помолиха президента за време: „Изненада може и да имаше за втория мандат, но няма изненада какви са приоритетите, които трябва НС да реши. Ако ние не успеем да решим проблема с корупцията, всичко друго ще бъде второстепенно“.

„Очаквам от вас да предприемете незабавни стъпки около въпроса за съставяне на правителство и намиране на подкрепа. От резултата от вашите действия, ще взема решение кога да връча втория проучвателен мандат“, заяви Радев в отговор на тяхното питане.

Още в утрешния ден от ПП-ДБ ще изпратят до останалите партии в НС декларацията, за да проучат становищата им и да разберат ще съберат ли необходимата подкрепа и гласове от тях.

„Не става дума за приемане на някаква декларация. Това, което искаме е да видим реално приети закони и решения, не искаме да се занимаваме с подмяна“, допълни Денков.

Припомняме, че в събота националният съвет на ПП се събра на заседание, за да реши дали да направи опит за реализиране на втория мандат заедно с коалиционния партньор от "Демократична България" или да са опозиция в 50-ото Народно събрание. От ДБ многократно заявиха, че са готови да работят за съставяне на технически кабинет, с ясно определен времеви мандат и приоритети.