Поредното Ауди бе откраднато миналата нощ в квартал "Кючук  Париж", научи TrafficNews.bg.  А4-ката е поредната придобивка" на бандитите, които от няколко месеца върлуват под тепетата. Колата е изчезнала от ул. "Михаил Такев" . 

Припомняме, че през последните месеци Ауди е предпочитана кола от апашите в Пловдив. За последните няколко месеца изчезнаха изчезнали триQ7 от Мараша и Кършияка. Едното лъскаво возило е притежание на университетски преподавател от Пловдив, който живее в близост до училище "П.К.Яворов".Второто ауди  е било откраднато пред дома на бизнесмен в същия район, до Френската гимназия, преди две седмици. Мъжът разказва, че в нощта на кражбата не е чул нищо и никой не е видял крадците. Кражбата се случва преди седмица пред дома на семейството. 

Ауди е най- крадената марка през последната година, коментират застрахователи. Автомобилите от тази марка са хит сред кардците, които до скоро предпочитаха БМВ.   В столицата има истинска лавина от кражби, а открадналите коли в Пловдив са 62 броя. Голяма част от тях са с емблемата с четири кръга. 

Според полицията тези автомобили или експресно се изнасят зад граница, или ги връщат срешу откуп. Откупът варира между 10 и 15 % от стойността на автомобила . В публичното пространство дори се носят слухове, че застрахователи плащат неофициално процент, за да не налага да изплащат цялата застрахователна стойност, когато автомобилът има каско. Доказателства обаче няма. 

Факт е обаче , че има увеличение на противозаконните отнемания, като отново се крадат скъпи автомобили. 

Предположението е , че автоджамбазите предпочитат марката "Ауди" експертите обясняват с евентуалната поръчка, която е зададена. За съжаление разкриваемостта на този вид престъпление е символична.

Снимка: Архив

TrafficNews.bg