Внесохме вота на недоверие срещу правителството БСП, ИТН, "Възраждане" и независимия народен представител Радостин Василев с мотивите, неспособност на правителството да осигури националната сигурност и отбрана на страната, обясни Атанас Зафиров от БСП пред журналисти в парламента. 

Зафиров каза, че в рамките на дискусията и дебата в зала, ще имат възможност подробно да обяснят мотивите си. 

"Избрахме тази тема, защото тя най-ярко демонстрира неспособността на това правителство да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната. Знаете, че се засилват геополитическите кризи от всякакъв характер, а вместо да осигурява стабилност и спокойствие, съпътства тези кризи да ни засегнат пряко", обясни Зафиров. 

Пред журналистите той показа и две снимки, които илюстрират състоянието на оградата на българската граница в момента. 

"Всички мерки, които бяха обещани за подобряване състоянието на съоръжението, за осигуряване на безопасността на границата, липсват. Имаше обещания и за 1 200 гранични полицаи, на което министър Тагарев отговори, че щял да изпрати 50 войника, които да охраняват границата", припомни още той и заяви, че това показвало безсилието на това управление. 

"Според мен това е една много добра илюстрация и на състоянието на българската национална сигурност", категоричен бе той.