БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната си група и го призова да не полага клетва като депутат в 50-ото НС. Това е гласувал Националният съвет на партията единодушно и със 107 гласа "за".

Бившият лидер на младежкото СДС влезе в парламента, след като Корнелия Нинова му отстъпи мястото си в столичния 25-и МИР и избра да е депутат от Благоевград, пише 24 часа. Бившата вече лидерка направи това въпреки, че имаше решение на Изпълнителното бюро за обратното - тя да влезе от София.

Методиев беше шеф на кабинета на Нинова като министър на икономиката в правителството на Кирил Петков. Включването му на втора позиция в листите за парламент на място, запазено за гражданска квота, беше изненада дори за повечето от членовете на Изпълнителното бюро.

Националният съвет на партията реши, че начело на червената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов. Така бе ревизирано решението на Нинова, взето от коалиционен съвет, председател на ПГ да е Георги Свиленски. По-рано днес самият той видя заговор срещу лидерката на "Позитано".

Заради това решение на Нинова пленумът е гласувал да се актуализира състава на представителите на БСП в Коалиционния съвет на "БСП за България".